TerapiNord - tlf 97079838
RSS

Siste innlegg

Dagens ord
Dagens ord 28.8.18
dagens ord 21.8.18
Dagens ord 22.6.18
Dagens ord 19.6.18

Kategorier

Mine ord for dagen
drevet av

Min blogg

Grip dagen

 
Carpe Diem, eller på godt norsk: grip dagen.......et noe forslitt uttrykk, som brukes ofte.....men kanskje veldig mye uten at man egentlig tenker over hva det betyr.
 
 
Vi jobber, sover, spiser, elsker, stresser.....sliter med ulike ting., økonomi, tidsklemme, syke barn osv.....også skal man huske å gripe dagen i tillegg ??
Hvordan i allverden skal man kunne gjøre det?
 
Her er det vel kanskje heller snakk om en sinnstilstand enn det å ha enda mer tid til gjøremål.....eller å presse enda mer "saker" inn i hverdagen.
 
Det å gripe dagen , kan like gjerne gå ut på å sette pris på øyeblikket.....ta det inn i hjertet og bevare det.
Det herlige smilet du får av ditt barn som våkner om morgenen....den gode lukten av kaffe til frokost, at du /dere er oppegående og friske, at vi lever i et fredelig land......
Det finnes mennesker som sliter, er syke, er alene og ikke har familie rundt seg....men det er fortsatt ingen grunn til å ikke gripe dagen og gjøre det beste ut av den.
 
Så lenge man lever og puster og er her på jorden, så vil det ALLTID være et øyeblikk eller noe man kan sette pris på, eller være takknemlig for....uansett hvor lite eller stort det er.
 
Man må lære seg å leve i øyeblikket.....for hvis du klarer det, så vil du føle deg så veldig mye bedre.
 
Tenk deg at du stresser rundt på arbeidsplassen og har en haug med ting du skal ha unna....telefonen ringer og du er i tillegg trøtt.
 
Hvis du da tar deg en tur for deg selv....omså på toalettet....og "kobler" ut tankene for et øyeblikk og bare "er" og slapper totalt av i hodet ....og prøv å vær der i noen sekunder.
Bare den følelsen du da får..selv om det bare er et lite øyeblikk, kan være med på å gjøre dagen din bedre.
En annen effektiv teknikk, er at du tillater deg selv noen ganger iløpet av dagen, å la tankene skli inn på noe du liker, som får deg til å føle deg avslappet....kos deg med de tankene noen sekunder, og fortsett arbeidet.
 
Om du klarer å innføre slike "tankepauser" i løpet av dagen, vil du etterhvert føle at du kan klare å slappe mer av i hverdagen, for du "stopper" verden en liten stund med jevne mellomrom og slipper ut litt stress.
 
Om kvelden før man legger seg, kan det også være lurt å tenke gjennom dagen og forsøke å "lagre" lyspunktene og "kaste" de negative opplevelsene.....de trenger du ikke dvele med uansett...hvis det ikke er alvorlige ting som har skjedd da.
 
En annen ting vi er flinke til, er å stresse vilt om tiden renner fra oss....og da pisker vi opp en ubehagelig følelse inni oss.
Da er det lurt å ta seg i det....bruke samme teknikken , også fortsette i en roligere sinnsstemning. For ting blir ikke fortere gjort selv om vi tillater denne ubehagelige følelsen å være tilstede....vi er bedre tjent med å roe ned hodet....da tenker vi klarere også.
 
Disse tingene her kan være med på å hjelpe deg til å gripe dagen.....nyte nuet og få med deg hverdagen på en litt mer positiv måte.
 
Husk at når dagen er gått, så får vi den ikke tilbake........og tiden går uansett hvordan du velger å bruke den.
 
 
Så prøv igjen.......Grip Dagen :))
 
Stor klem fra meg <3
Marianne :)
 
 
 
 
 
 
 

0 Kommentarer på Grip dagen:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
Website Builder drives av  Vistaprint