TerapiNord - tlf 97079838
RSS

Siste innlegg

Dagens ord
Dagens ord 28.8.18
dagens ord 21.8.18
Dagens ord 22.6.18
Dagens ord 19.6.18

Kategorier

Mine ord for dagen
drevet av

Min blogg

O jul med din glede

Så er vi snart igang med juleforberedelsene igjen. Butikkene kommer til å fylles opp med handlende mennesker , noen med stjerner i øynene, andre med et lett desperat blikk og svette i panna.

Handles skal det, til den store gullmedaljen. Vi snakker alle om at julen er blitt altfor materalistisk og at det ikke er det julen handler om, men like fullt stormer alle ut og bruker tusenvis av kroner på denne ene uken i året.

Enkelte barn får julekalendre med dyre gaver hver dag, mens de som ikke har så mye må ta til takke med billige alternativ.....hva lærer vi barna med det ?
På skolen hver morgen sammenlignes det kalendergaver blant barna.....og det er sårt for de som ikke har fått så mye.
Dette er VÅR skyld.....vi voksne , for våre barn er i utgangspunktet ikke kravstore, de er små følelsesmennesker som lett kan lære medfølelse og samhold istedet for krav og egoisme.

Må vi leve slik ? Forventes det ? eller er det bare våre egne krav vi prøver å leve opp til ?
Hvorfor tør ingen ta det første skrittet , nemlig å kanskje heller gi et bidrag til de som trenger det....de som sliter og ikke har mat til jul.....langt mindre råd til gaver?

Hvor mye bedre ville ikke alle ha det om man slapp å stresse rundt i butikkene i flere uker før jul bare for dette lille øyeblikket på julaften der pakkene rives opp og mange av dem plasseres  innert inne i skap etter jul.

Hadde det ikke vært nok at vi kjøper gaver til de minste barna....? Klarer ikke vi voksne å gi avkall på egoismen.....når det i hovedsak skal handle om kjærlighet og medmenneskelighet i denne høytiden..?

Tror nok at vi alle kunne klare å snu denne trenden til å heller bli en tid i fred og ro, med familie, venner .....nok tid til hverandre og  god mat sammen. Da hadde julen også blitt et pusterom i en ellers så travel hverdag istedet for et hesblesende løp og et vanvittig pengeforbruk.


Tror nok mange ville få en lettelse om endel av presset forsvinner og man får mer tid til levende lys og pepperkakebaking sammen med barna i førjulstiden .
Handelsstanden vil nok protestere.....men er det de som skal bestemme hvordan vi skal ha det ?


Kjenn etter hvordan DU vil ha det......du bestemmer selv hvor høyt du vil legge lista......og i år har vi en ny sjanse...

Ha en fin dag :))0 Kommentarer på O jul med din glede:

Kommentarer RSS

Legg til kommentar

Navn:
E-postadresse: (Obligatorisk)
Hjemmeside:
Kommentar:
Gjør teksten større, fet, kursivert og mye mer med HTML-kode. Vi viser deg hvordan.
Post Comment
Website Builder drives av  Vistaprint